Beautiful Blends

Net als bij bourbon bestaat ook voor vele blends een minachting en geringschatting bij ‘kenners’ en verzamelaars, waardoor je zou denken dat deze massale, wereldwijd verspreide aanbod niet aan de straatstenen wordt kwijt geraakt, maar niets is minder waar. Toch is het vaak de vonk van een blend die menig whiskyliefhebber het hart voor het savoureren van single malt whisky’s in lichterlaaie heeft gezet en een opstapje is geweest naar het degusteren van het pure spul. Dit is immers niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat talloze single malts al generaties het evenwichtige smaakpalet ondersteunen van deze of gene bekende of minder opvallende ‘blended brother’.

Ook hier moeten er heel wat vooroordelen overwonnen worden. Toegegeven, al hebben sommige blends vaak een minder uitgesproken karakter en body, toch zorgt een evenwichtig uitgebalanceerde kwaliteitsblend zeker voor een aangename, tongstrelende ervaring (eerlijk gezegd: dit is ook niet altijd het geval bij een single malt).
Laat je overhalen en beleef voor een keer de ‘beauty’ van een blend in het gezelschap van volgende ‘gemengde schoonheden’:

  • Snow Grouse
  • Canadian Club
  • Tullamore Dew
  • Queen Margot
  • (lijst wordt uitgebreid, suggesties zijn welkom)

Datum wordt later bekend gemaakt.

Geplaatst in Geen categorie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.